Donate

Board of Trustees Meetings

All Meetings, Present to 1992

No. 126 (October 30-31, 2015)
Board Meeting

Board Meeting No. 126

Venue: Pacifico Convention Center, Yokohama, Japan
Room: 418

Audio Only Participants

UNITED STATES GLOBAL DAIL-IN NUMBERS MEETING NUMBER
+1-415-762-9988 Global Call-In Numbers  833 672 101

Zoom Participants

ZOOM LOG-IN MEETING NUMBER ZOOM INFO
Log into Zoom Here  833 672 101  Sign up for Zoom

Agenda

All agenda items are shown in local time (Japan Standard Time) which is UTC +9 hours.

Friday, 30 October

09:00 – 09:05
1.  Welcome, Apologies and Declaration of Conflicts – B. Hinden (5 mins)

09:05 – 09:10
2.  Approve minutes of the 125th meeting of the Board – B. Hinden  (5 mins)
PURPOSE: Approve the minutes of the 125th meeting of the Board of Trustees.

Resolution 2015-XX: Approve the minutes of the 125th Board meeting.
RESOLVED that the minutes of the 125th meeting of the Board of Trustees, held October 15, 2015 via teleconference, are approved.

09:10 – 09:30
3.  Chapter Advisory Council Update – R. Vansnick (20 mins)
PURPOSE: Report to the Board and CEO from the Chapter Advisory Council.
No resolution required.

09:30 – 09:50
4.  Organization Members Advisory Council Update – I. Okutani & S. Mansfield (20 mins)
PURPOSE: Report to the Board and CEO from the Organization Member’s Advisory Council.
No resolution required.

09:50 – 10:15
Break  (25 mins)

Move to Executive Session

10:15 – 11:30
5.  PIR Report – M. Botterman, B. Cute and D. Stewart (75 mins)
No resolution required.

Resume Public Session

11:30 – 12:00
6.  Approve Governance Committee Guidance to the Nominations Committee – D. Miloshevic (30 mins)
PURPOSE: Approve the Governance Committee’s guidance to the 2015-2016 Nominations Committee.

PROPOSED RESOLUTION:
Resolution 2015-XX: Approve Governance Committee guidance to the Nominations Committee.
RESOLVED that the ISOC Board of Trustees approves the Governance Committee Guidance, as presented, to the 2015-2016 Nominations Committee.

12:00 – 13:00
Lunch  (60 mins)

13:00 – 13:20
7.  IETF Chair’s Report – J. Arkko (20 mins)
PURPOSE:  Review strategic developments.
No resolution required.

13:20 – 13:40
8.  IAB Chair’s Report – A. Sullivan (20 mins)
PURPOSE:  Review strategic developments.
No resolution required.

Move to Executive Session

13:40 – 14:30
9.  IANA Transition Update – N. Clark, K. Brown and S. Wentworth (50 mins)
No resolution required.

14:30 – 15:00
Break (30 mins)

15:00 – 15:45
10. On to the IGF and WSIS+10 – S. Wentworth  (45 mins)
No resolution required.

Resume Public Session

15:45 – 17:00
11. AOB  (75 mins)

17:00
End of Day One

Saturday, 31 October

Open in Executive Session

09:00 – 10:30
12. Overview of Internet Society 2016 Plan – K. Brown and Senior Staff  (90 mins)
PURPOSE:  The CEO and Senior Staff present highlights of the 2016 Plan, focusing on integration and impacts.
No resolution required.

Resume Public Session

10:30 – 10:50
13. Finance Committee report on 2016 Budget Proposal – S. Turner  (20 mins)
PURPOSE: Receive the report of the Finance Committee.
No resolution required.

10:50 – 11:10
Break (20 mins)

11:10 – 11:30
14. Approve the Internet Society 2016 Plan and 2016 Budget – B. Hinden  (20 mins)
PURPOSE: Approve the Internet Society 2016 Plan and 2016 Budget.

PROPOSED RESOLUTION:
Resolution 2015-XX: Approve the Internet Society 2016 Plan and 2016 budget.
RESOLVED, that the Board approves the Internet Society 2016 Plan and 2016 Budget as documented in the 2016 Plan submission.

11:30 – 12:00
15. Options for 2016 AGM, InterCommunity & 25th Anniversary event in 2017 –  K. Brown (30 mins)
PURPOSE:  Review options for the 2016 Annual General Meeting, InterCommunity 2016 and a 25th Anniversary event in 2017.
No resolution required

12:00 – 13:00
Lunch (60 mins)

13:00 – 14:00
16. Updates on Special Projects  (60 mins)
PURPOSE:  Receive updates from CEO and Staff on special ongoing projects.
No resolution required.

  • IETF Endowment Update – K. Brown (20 mins)
  • ISOC technology improvements – T. Tolbert (20 mins)
  • ISOC branding (identity) campaign – J. Wood (20 mins)

14:00 – 14:30

  1. Report by ISOC Japan Chapter– T. Fujisaki  (30 mins)
    PURPOSE: Increased visibility for ISOC Chapters and their activities.
    No resolution required.

14:30 – 15:00
Break (30 mins)

15:00 – 15:30
18. Discussion with Jun Murai – B. Hinden  (30 mins)
PURPOSE:  To discuss Internet developments in Japan and the world with Postel Award Honoree, Hall of Fame Inductee, and former ISOC Trustee Jun Murai.
No resolution required.

15:30 – 16:00
19. IAOC & IETF Trust Updates – T. Gondrom & B. Schliesser (30 mins)
PURPOSE:  Review strategic developments and key directions.
No resolution required.

16:00 – 16:30
20. AOB (30 mins)

16:30
End of Board Meeting 126