Donate

Board of Trustees Meetings

Current
Board Meeting

Board Meeting No. 157

15 March 2021
16:00 – 19:00 UTC

16 March 2021
16:00 – 18:10 UTC

Guide to Board session types:

  • Closed executive session: board members only.
  • Open to observers session: local and remote attendees are welcome to listen in.
  • Open forum session: local and remote attendees are welcome to ask questions, provide input, and discuss with the board. No open forum sessions are planned for this meeting.

Please note that the Board may invite particular individuals to participate in any session (e.g., as presenters) as needed.

Watch the recording of Day 1

Watch the recording of Day 2

Agenda

Times on this agenda are listed in UTC for the benefit of participants and observers in different regions.

Monday, 15 March 2021

Open to Observers Session

16:00-16:03
1. Welcome, Apologies and Declaration of Conflicts – G. Camarillo (3 mins)

16:03-16:05
2. Welcome new Chapters – G. Camarillo (2 mins)

PURPOSE: To recognized newly approved ISOC Chapters

PROPOSED RESOLUTION:
Resolution 2021-XX: Welcome new Chapters
RESOLVED, that the ISOC Board of Trustees warmly welcomes the Internet Society Chapitre du Gabon (Internet Society Gabon Chapter) and the Internet Society India Hyderabad, which have both been chartered and approved since the last board meeting.

16:05-16:30
3. 2020 Year-end Achievements Report – A. Sullivan, J. Coffin, j. Lorenzo Hall & R. Abdul Rahim (25 mins)

PURPOSE: To provide the Board with an opportunity to ask questions and provide comments on the Internet Society 2020 Year-end Achievements Report provided to them in a presentation in advance of the meeting.

16:30-16:45
4. Early Career Fellowship Program Update – A. Sullivan & S. Bellagamba (15 mins)

PURPOSE: To provide the Board with an opportunity to ask questions and provide comments on the Early Career Fellowships Program Update provided to them in a presentation in advance of the meeting.

16:45-17:05
5. Building our Reputation – J. Wood and K. Mason (20 mins)

PURPOSE: To provide the Board with an opportunity to ask questions and provide comments on the Strengthening the Internet Society Brand presentation provided to them in advance of the meeting.

17:05-17:10
Break (5 mins)

Move to Closed Executive Session

17:10-17:20
6. 2020 Year-end Financial Results – S. Spector & S. Park (10 mins)

PURPOSE: To provide the Board with an opportunity to ask questions and provide comments on the Internet Society 2020 Year-end Financial Results report provided to them in a presentation in advance of the meeting.

17:20-17:35
7. Revenue Diversification – J. Dogniez and S. Bellagamba (15 mins)

PURPOSE: To provide the Board with an opportunity to ask questions and provide comments on the Revenue Diversification presentation provided to them in advance of the meeting.

17:35-17:40
8. Conference – A. Sullivan and K. Mason (5 mins)

PURPOSE: To provide the Board with an opportunity to ask questions and provide comments on the Conference presentation provided to them in advance of the meeting.

17:40-17:50
9. Community Engagement – A. Sullivan (10 mins)

PURPOSE: To provide the Board with an opportunity to ask questions about the brief update on Community Engagement sent to them in advance of the meeting.

17:50-18:05
10. Possible Strategic Investment – A. Sullivan (15 mins)

PURPOSE: To provide the Board with an opportunity to ask questions and provide comments about information on a possible strategic investment sent to them in advance of the meeting.

18:05-18:10
11. Governance Reform Working Group – G. Camarillo (5 mins)

PURPOSE: To discuss the next steps for the Governance Reform Working Group.

18:10-18:20
12. Foundation Governance – G. Camarillo (10 mins)

PURPOSE: To discuss possible changes to the governance of the Internet Society Foundation.

18:20-18:30
13. Revisions to Internet Society bylaws – G. Camarillo (10 mins)

PURPOSE: To discuss proposed revisions to the Internet Society bylaws.

18:30-18:40
14. Extension of CEO’s Contract – G. Camarillo (10 mins)

PURPOSE: To discuss the CEO’s Contract extension.

18:40-19:00
15. Any Other Business – G. Camarillo (20 mins)

19:00
Recess

Tuesday, 16 March 2021

Resume in Closed Executive Session

16:00-16:50
16. PIR Report – L. Fuhr, J. Bedser and J. Nevett (50 mins)

PURPOSE: To receive a report on the Public Interest Registry.
No resolution required.

16:00-16:55
Break (5 mins)

Move to Open to Observers Session

16:55-17:00
17. Welcome and Introductions – G. Camarillo (5 mins)

17:00-17:20
18. Chapters Advisory Council Steering Committee Chair’s Report – PJ Darres (20 mins)

PURPOSE: To receive a report from the Chair of the ISOC Chapters Advisory Council Steering Committee.
No resolution required.

17:20-17:40
19. IETF Chair’s Report – L. Eggert (20 mins)

PURPOSE: To receive a report from the Chair of the Internet Engineering Task Force.
No resolution required.

20. Other reports provided in advance.

17:40-17:50
21. Report of the ISOC Nominations Committee – G. Sadowsky (10 mins)

PROPOSED RESOLUTION:
Resolution 2021-XX: Accept the 2020-2021 ISOC Nominations Committee report
RESOLVED that the report of the 2020-2021 ISOC Nominations Committee is accepted as presented.

17:50-17:55
22. Approve extension of CEO’s Contract – G. Camarillo (5 mins)

PROPOSED RESOLUTION:
Resolution 2021-XX: Extension of CEO’s Contract
RESOLVED that the board approves the proposed contract extension with Andrew Sullivan, as presented, to continue serving as Internet Society Chief Executive Office.

17:55-18:00
23. Ratification of ISOC Board resolutions approved by e-vote – G. Camarillo (5 mins)

PROPOSED RESOLUTION:
Resolution 2021-XX: Ratify ISOC Board resolutions approved by e-vote
RESOLVED, that the Board ratifies the resolutions previously approved by e-vote as presented.

18:00-18:10
24. Any other Business – G. Camarillo (10 mins)

18:10
25. Adjourn Internet Society board meeting 157.