Donate

Board of Trustees Meetings

All Meetings, Present to 1992

No. 134 (November 10-11, 2016)
Board Meeting

Board Meeting No. 134

Venue:  Avasa Hotel, Hyderabad, India

Room:  Vega Room

The Board of Trustees invites the ISOC community to join Public sessions of its meetings as observers. Those who are interested in providing comments or questions on topics before the Board may do so during the ISOC Board Open Forum (See item No. 9 on Thursday). Only the items listed on this agenda under “Move to Executive Session” are closed to observers.

The Zoom Log-In link and dial in* numbers for the Public sessions and the Open Forum can be found in the boxes below.  More information on in-person and remote participation in Board of Trustees meetings can be found on the Guidelines for Observers page.

*Note: If you wish to speak during the Open Forum, you must join via the Zoom link, not a dial in number.

Audio Only Participants

UNITED STATES GLOBAL DAIL-IN NUMBERS MEETING NUMBER
+1-646-558-8656 Global Call-In Numbers  389 595 525

Zoom Participants

ZOOM LOG-IN MEETING NUMBER ZOOM INFO
Log into Zoom Here  389 595 525  Sign up for Zoom

Agenda

Note: Times on this agenda are listed in UTC for the benefit of remote participants and observers in different regions.

Thursday, 10 November, 2016

07:30 – 07:35

  1.  Welcome, Apologies and Declaration of Conflicts – G. Camarillo  (5 mins)

07:35 – 07:40

  1. Approve minutes of the 133rd meeting of the Board – G. Camarillo  (5 mins)

PURPOSE: Approve the minutes of the 133rd meeting of the Board of Trustees.

PROPOSED RESOLUTION:

Resolution 2016-XX: Approve the minutes of the 133rd Board meeting.

RESOLVED that the minutes of the 133rd meeting of the Board of Trustees, held October 14, 2016 via teleconference, are approved.

07:40 – 07:45

  1.  Welcome new Chapter – G. Camarillo  (5 mins)

PURPOSE: To welcome a newly approved ISOC Chapter.

PROPOSED RESOLUTION:

Resolution 2016-XX: Welcome new Chapter.

RESOLVED, that the ISOC Board of Trustees warmly welcomes the new Internet Society Afghanistan Chapter, which was chartered and approved since the last Board meeting.

07:45 – 08:05

  1. ISOC OMAC Co-Chair’s Report – C. Miller and C. Steck REMOTE  (20 mins)

PURPOSE:  Report to the Board and CEO from the Organization Member’s Advisory Council.

No resolution required.

08:05 – 08:30

  1.  ISOC Governance Committee Updates – W. Al-Saqaf  (25 mins)

PURPOSE:  Receive updates on the work of the Governance Committee.

No resolution required.

(a)  E-voting System for the Board – HP. Dittler

(b)  General Guidelines for the Board – W. Al-Saqaf

08:30- 08:45

Break (15 mins)

08:45 – 09:15

  1.  IETF Chair’s Report – J. Arkko REMOTE  (30 mins)

PURPOSE: Review strategic developments.

No resolution required.

09:15 – 09:35

  1.  Report on ISOC’s Tech Fellowships to the IETF – T. Cowieson REMOTE  (20 mins)

PURPOSE:  Receive a 10-year review of the Tech Fellows Program.

No resolution required.

09:35 – 10:00

  1.  President & CEO updates – K. Brown  (25 mins)

PURPOSE:  Overview of recent and remaining 2016 activities.

No resolution required.

(a)  Report on the WTSA

(b)  Report on Meetings in India and Thailand

(c)  ISOC activities planned for IGF in Guadalajara

10:00 – 10:15

Break (15 mins)

10:15 – 10:45

  1.  ISOC Board Open Forum – G. Camarillo  (30 mins)

Live online discussion with the Board and members on two topics:
Recording of Forum

  1. Strategic Objective (SO) 2b: Enabling Safe and Trusted Internet discussion – purpose to provide an update, discuss and seek further input from members.
  1. ISOC’s engagement with its membership – purpose to present a model, discuss and to seekfurther feedback from members.

10:45 – 11:00

  1.  AOB – G. Camarillo (15 mins)

Move to Executive Session

11:00 – 12:00

  1. Board’s Ways of Working – G. Camarillo (60 mins)

PURPOSE: Discuss the board’s focus, most effective meeting structure, task handling, etc.

No resolution required.

12:00 – 12:30

  1. IAOC Chair’s Report – L. Daigle REMOTE  (30 mins)

PURPOSE:  Review of 2016 year-end IASA financial forecast and 2017 IASA budget request.

No resolution required.

12:30

End of Meeting, Day One

Friday, 11 November, 2016

Resume Public Session

03:30 – 05:00

  1. Overview of Internet Society 2017 Plan – K. Brown & Senior Staff  (90 mins)

PURPOSE:  The CEO and Senior Staff (in person and remote) present highlights of the 2017 Plan, focusing on impacts.

No resolution required.

Move to Executive Session

05:00 – 05:20

  1. Overview of Internet Society 2017 Budget – K. Brown & S. Spector  (20 mins)

PURPOSE:  The CEO and CFO present highlights of the 2017 budget.

No resolution required.

Resume Public Session

05:20 – 05:40

  1. Finance Committee report on 2017 Budget Proposal – S. Turner  (20 mins)

PURPOSE: Receive the report of the Finance Committee.

No resolution required.

05:40 – 05:55

Break (15 mins)

05:55 – 06:00

  1. Approve the Internet Society 2017 Plan and 2017 Budget – G. Camarillo  (5 mins)

PURPOSE: Approve the Internet Society 2017 Plan and 2017 Budget.

PROPOSED RESOLUTION:

Resolution 2016-XX: Approve the Internet Society 2017 Plan and 2017 budget.

RESOLVED, that the Board approves the Internet Society 2017 Plan and 2017 Budget as documented in the 2017 Plan submission.

06:00 – 06:30

  1. ISOC Chapters Advisory Council Report – A. Doria REMOTE  (30 mins)

PURPOSE: Report to the Board and CEO from the Chapter’s Advisory Council.

06:30 – 07:15

Lunch Break (45 mins)

Move to Executive Session

07:15 – 07:35

  1. IETF Trust Chair’s Report – T. Gondrom REMOTE  (20 mins)

PURPOSE:  Review strategic developments and key directions.

No resolution required.

07:35 – 07:55

  1. Trust and Encrypted Media – D. Miloshevic (20 mins)

PURPOSE: Discuss issues related to trust and encrypted media

No resolution required.

07:55 – 08:15

  1. ISOC Governance Committee Updates (continued) – W. Al-Saqaf  (20 mins)

PURPOSE:  Receive updates on the work of the Governance Committee.

(c)  Board Evaluation – A. Munyua  (10 mins)

(d)  Conflict of Interest Policy – O. Cavalli  (10 mins)

08:15 – 08:30

  1. AOB – G. Camarillo  (15 mins)

Resume Public Session

08:30 – 08:35

  1. Chapters Advisory Council Proposal on Position / Policy Development Process  (5 mins)

PURPOSE:  To consider the proposal by the Chapters Advisory Council.

08:35

  1. Adjournment of Board Meeting #134