Donate

Board of Trustees Meetings

All Meetings, Present to 1992

No. 111 (April 7-8, 2014)
Board Meeting

Board Meeting No. 111

Venue: Grand Hyatt Hong Kong
Address: 1 Harbour Rd, Hong Kong
Room: Lounge Room, Mezzanine Level

Audio Only Participants

US/CANADA GLOBAL DAIL-IN NUMBERS MEETING NUMBER
+1-650-479-3208 Global Dial-In Numbers 929 051 000

WebEx Participants

WEBEX LOG-IN MEETING NUMBER PASSCODE
Log into WebEx Here 929 051 000 bot-111

Agenda

Monday, 7 April 2014 – Day 1

Start: 8:30 AM local (00:30 UTC)
End: 5:00 PM local (09:00 UTC)

Open Sessions:

9:00 – 11:00 AM local (01:00-03:00 UTC)
3:30 – 5:00 PM local (07:30-09:00 UTC)

08:30 – 09:00
Board and CEO Session (30 mins.)

_____________________________________________________________

OPEN SESSION

09:00 – 09:05
I. Welcome, Apologies and Declaration of Conflicts – B. Hinden  (5 mins.)

09:05 – 09:10
II. Approve the minutes of the 110th meeting of the Board of Trustees, held 1 April 2014 via teleconference. — B. Hinden (5 mins.)

09:10 – 09:40
III. Nominations Committee report – K. Davidson  (30 mins.)

PURPOSE: Formal Report of ISOC’s Board of Trustee Nominations Committee
PROPOSED RESOLUTION: Resolution 14-xx: Accept the Nominations Committee Report.
RESOLVED that the Report of the 2014 Nominations Committee is accepted.

09:40 – 09:55
IV. Elections Committee Update — D. Miloshevic (15 mins.)

PURPOSE: Status update on elections
No resolution needed.

09:55 – 10:10
BREAK, EMAIL TIME, ETC.  (15 mins.)

10:10 – 10:40
V. Board Selection Discussion — B. Hinden  (30 mins.)

PURPOSE: Discussion of qualities desired in Trustee candidates and strategies to maximize the quality and quantity of nominations.
No resolution needed.

10:40 – 11:00
VI.  Orientation and Integration of New Trustees — B. Hinden (20 mins.)

PURPOSE: Discuss the Trustee on-boarding process.
No resolution needed.

_____________________________________________________________

EXECUTIVE SESSION

11:00 – 11:30
VII.  IETF & IAB Updates – J. Arkko, R. Housley  (30 mins.)

TOPICS: IANA developments – IETF view
Update on IETF work on strengthening the Internet against pervasive surveillance.
No resolution needed.

11:30 – 12:30
VIII.  IANA/ICANN announcement update — K. Brown/Staff TBD (60 mins.)

PURPOSE: A review of developments since the NTIA announcement.
No resolution needed.

_____________________________________________________________

12:30 – 13:30
LUNCH, EMAIL TIME, ETC.  (60 mins.)

_____________________________________________________________

EXECUTIVE SESSION CONTINUED

13:30 – 15:00
IX.  PIR update — E. Huizer and B. Cute (90 mins.)

PURPOSE: Discuss PIR’s status and plans.

_____________________________________________________________

15:00 – 15:30
BREAK, EMAIL TIME, ETC. (30 mins.)

_____________________________________________________________

OPEN SESSION

15:30 – 16:00
X.  Advisory Council Update – I. Okutani  (30 mins.)

PURPOSE: Report to the Board and CEO from the Organization Member’s Advisory Council
No resolution needed.

16:00 – 16:30
XI.  Presentation by the Hong Kong Chapter of the Internet Society  (30 mins.)

PURPOSE: Increased visibility for ISOC Chapters and their activities
No resolution needed.

16:30 – 17:00
XII. AOB (30 mins.)

17:00
End of Day One

********************************************************************************************

Tuesday, 8 April 2014 – Day 2

Start: 8:30 AM local (00:30 UTC)
End: 5:00 PM local (09:00 UTC)
Open Session: 3:45 – 4:00 PM local (07:45-08:00 UTC)

08:30 – 09:00
Board Only Session (30 mins.)

09:00 – 09:45
Board and CEO Session (45 mins.)

09:45 – 10:00     
BREAK, EMAIL TIME, ETC. (15 mins.)

_____________________________________________________________

EXECUTIVE SESSION

10:00 – 11:00
XIII. Internet Governance update — K. Brown/Staff TBD  (60 mins.)

PURPOSE: Discuss ISOC goals and participation plans for Brazil, Plenipotentiary, IGF, etc.
No resolution needed.

11:00 – 11:30
XIV. Presentation on ISOC initiatives — K. Brown / Michael Kende  (30 mins.)

PURPOSE: Presentation and discussion of ISOC initiatives.
No resolution needed.
_____________________________________________________________

11:30 – 12:30     
Attend Internet Hall of Fame Press Briefing

12:30 – 13:30     
LUNCH, EMAIL TIME, ETC. (60 mins.)
_____________________________________________________________

EXECUTIVE SESSION

13:30 – 15:30
XV. Update on proposed ISOC organizational changes, business plan & budget — K. Brown / Exec. Staff  (120 mins.)

PURPOSE: A report on staff realignment, and changes to business plan & budget.
No resolution needed.
_____________________________________________________________

15:30 – 15:45     
BREAK, EMAIL TIME, ETC.  (15 Mins.)

_____________________________________________________________

OPEN SESSION

15:45 -16:00
XVI. AOB (15 mins.)

_____________________________________________________________

16:00-16:30
Board Only Session (30 mins.)

16:30-17:00
Board and CEO Session (30 mins.)

17:00
End of Day Two and Adjournment of Meeting # 111