Internet Society Board of Trustees Meeting #119

Agenda 14-15 February 2015 Singapore

Saturday, 14 February

outuruay, 1110	biuu	-1
09:30 - 09:35	1.	Welcome, Apologies and Declaration of Conflicts – B. Hinden (5 mins.)
09:35 - 09:40	2.	Approve minutes of the 118th meeting of the Board – B. Hinden (5 mins.) * PURPOSE: Approve the minutes of the 118th meeting of the Board of Trustees.
		Resolution 2015-XX: Approve the minutes of the 118th Board meeting. RESOLVED that the minutes of the 118th meeting of the Board of Trustees, held February 2, 2015 via teleconference, are approved.
09:40 - 10:00	3.	ISOC Advisory Council Report – I. Okutani (20 mins.) PURPOSE: Report to the Board and CEO from the Organization member's Advisory Council. No resolution required.
10:00 – 10:15		Break (15 mins.)
10:15 – 10:30	4.	IETF Chair Report – J. Arkko (15 mins.) PURPOSE: Review strategic developments. No resolution required.
		Move to Executive Session
10:30 – 12:00	5.	IANA Transition – N. Clark & K. Brown (90 mins.) PURPOSE: To receive a status report on IANA transition and discuss additional actions the Internet Society can take to support successful transition.
		a) Presentation on current challenges to IANA transition.b) Review and discussion of scenarios.
12:00 – 13:00		Lunch Break (60 mins.)
		Resume Public Session
13:00 – 13:30	6.	President & CEO updates – K. Brown & G. Kapfer (30 mins.) * PURPOSE: (a) Overview of recent activities. (b) 2014 Preliminary Financial Results and 2015 Financial Plan Summary No resolution required.
13:30 – 14:15	7	Report on 2015 Plan – K. Brown (45 mins.) PURPOSE: Receive report on status of the Internet Society 2015 Plan. No resolution required.
		2015 Plan Deliverables
14:15 – 14:45	8.	ISOC Positioning and Branding - K. Brown & J. Wood (30 mins.) * PURPOSE: Review and approve proposal for ISOC positioning and branding using non-recurring PIR funds.

Rev 20150204pm 1

Resolution 2015-XX: Approve the proposal for ISOC positioning and branding. RESOLVED, that the Board approves the proposal for ISOC positioning and branding using

PROPOSED RESOLUTION:

non-recurring PIR funds.

14:45 – 15:00		Break (15 mins.)	
15:00 – 15:30	9.	Plan for engagement with Individual Members - K. Brown & A. Hassan (30 mins.) * PURPOSE: Review staff plan for increasing engagement with Individual members. No resolution required.	
15:30 – 16:00	10.	Update on Internet Hall of Fame - K. Brown & J. Wood (30 mins.) PURPOSE: Receive an update on proposed changes to the Internet Hall of Fame programme. No resolution required.	
16:00 – 16:30	11.	Update on plans for mid-year virtual meeting of members – K. Brown (30 mins.) * PURPOSE: Receive an update from staff on plans for a virtual meeting of members around the globe to coincide with the mid-year Board meeting, 7-8 July 2015 in Auckland. No resolution required.	
16:30 – 17:00	12.	AOB (30 mins.) Internet security issues – K. Brown	
Sunday, 15 February			
09:00 - 09:30	13.	Petition by Chapters to form a Chapters Advisory Council – B. Hinden (30 mins.) * PURPOSE: Accept a petition to form a Chapters Advisory Council	
		PROPOSED RESOLUTION: Resolution 2015-XX: Accept a petition to form a Chapters Advisory Council. RESOLVED, that the Board accepts the petition to form a Chapters Advisory Council and directs staff to send the proposed Charter to the Chapter leaders to confirm that there is a consensus for this proposed Charter.	
09:30 – 10:00	14.	ISOC Nominations Committee Report – N. Clark (30 mins.) PURPOSE: Receive report on the status of ISOC Board of Trustees Nominations.	
10:00 – 10:30	15.	Review Code of Ethics for ISOC Board (30 mins.) PURPOSE: Review ISOC Board Code of Ethics and Business Conduct. No resolution required.	
10:30 – 10:45		Break (15 mins.)	
10:45 – 11:15	16.	IAB/IESG Diversity — J. Livingood (30 mins.) PURPOSE: Discuss how ISOC could assist the IETF and IAB in their pursuit of increasing diversity.	
11:15 – 12:00	17.	Report by ISOC Singapore Chapter – Representative(s) of Chapter (45 mins.) PURPOSE: Increased visibility for ISOC Chapters and their activities. No resolution required.	
12:00 – 13:00		Lunch Break (60 mins.)	
13:00 – 13:15	18.	Review of 2016 Board meeting dates and locations – B. Hinden (15 mins.) PURPOSE: Review calendar of Board meetings for 2016. No resolution required.	
		Move to Executive Session	
13:15 – 14:15	19.	IANA Transition: Next Steps – B. Hinden (60 mins.) PURPOSE: Continuation of discussion on additional actions the Internet Society can take to support a successful IANA transition.	
		Resume Public Session	
14:15 – 14:45	20.	AOB (30 mins.)	

Rev 20150204pm 2