Internet Society Board of Trustees Meeting #117

High Level Schedule and Agenda 14-16 November 2014 Honolulu, Hawaii, USA

13:30 – 16:30	ISOC Advisory	Council Meeting	(optional for Trustees)

Room: South Pacific 3-4

18:00 – 21:00 ISOC Board Reception and Dinner for IETF Leaders

Room: Rainbow Suite Patio

The Board Meeting, Breakfasts and Lunches will be served in the Rainbow Suites, Rainbow Tower

Saturday, 15 November

07:30 - 08:30		Board Breakfast
08:30 - 09:00		Board and CEO Session (30 mins.)
09:00 - 09:05	1.	Welcome, Apologies and Declaration of Conflicts – B. Hinden (5 mins.)
09:05 - 09:10	2.	Approve minutes of the 116th meeting of the Board – B. Hinden (5 mins.) PURPOSE: Approve the minutes of the 116th meeting of the Board of Trustees.
		Resolution 2014-XX: Approve the minutes of the 116th Board meeting. RESOLVED that the minutes of the 116th meeting of the Board of Trustees, held November 3, 2014 via teleconference, are approved.
09:10		Move to Executive Session
09:15 – 09:45	3.	PIR Review – M. Botterman & B. Cute (30 mins.) PURPOSE: High level report of key developments in PIR and review of the 2015 PIR Budget and 2015-2017 Forecast. No resolution required.
09:45 – 10:00		Break (15 mins.)
10:00		Resume Public Session
10:00 – 10:20	4.	ISOC Advisory Council Update – S. Mansfield (20 mins.) PURPOSE: Report to the Board and CEO from the Organization member's Advisory Council No resolution required.
10:20 – 10:50	5.	IAOC & IETF Trust Updates – C. Griffiths, T. Gondrom (30 mins.) PURPOSE: (a.) Review Strategic Developments and key directions. (b.) Statutory reports to be sent ahead of time and there will be a short period for questions

(Note: The IASA budget will be approved as part of ISOC's 2015 Budget and is not a

1

Rev 20141114-b

only.

No resolution required.

separate approval item).

10:50 – 11:20	6.	IETF & IAB Updates – J. Arkko, R. Housley (30 mins.) PURPOSE: Review strategic developments. No resolution required.	
11:20		Move to Executive Session	
11:20 – 12:50	7.	Report on Internet Governance: Plenipot, etc. – K. Brown & S. Wentworth (90 mins.) PURPOSE: Receive report on Plenipot and upcoming Internet governance activities. Response to outcomes and next steps. No resolution required.	
12:50 – 13:45		Lunch (55 mins.)	
13:45		Resume Public Session	
13:45 – 14:15	8.	Approve proposed Staff Code of Ethics – K. Brown & L. Klieforth (30 mins.) PURPOSE: Review and approve proposal for ISOC Staff Code of Ethics and Business Conduct.	
		PROPOSED RESOLUTION: Resolution 2014-XX: Approve the ISOC Staff Code of Ethics and Business Conduct. RESOLVED, that the Board approves the proposed ISOC Staff Code of Ethics and Business Conduct.	
14:15 – 14:45	9.	Review Staff Computer & Security Policy – K. Brown & T. Tolbert (30 mins.) PURPOSE: Review ISOC Staff Computer and Security Policy. No resolution required.	
14:45 – 15:00		Break (15 mins.)	
15:00		Move to Executive Session	
15:00 – 15:30	10.	Update on the Open Internet Endowment – K. Brown (30 mins.) PURPOSE: Receive an update on plans for the Open Internet Endowment. No resolution required	
15:30 – 16:00	11.	Review plan for Individual Member Campaign – G. Kapfer (30 mins.) PURPOSE: Review staff plan for changes to Individual membership as part of effort to increase voluntary contributions to ISOC. No resolution required.	
16:00 – 16:30	12.	Discussion on New ISOC Revenue – B. Hinden (30 mins.) PURPOSE: Discussion on potential sources of additional revenue. No resolution required.	
16:30 – 17:00		Board and CEO Session (30 mins.)	
19:00 – 21:30		Board Dinner Sarentos, Top of the Ilikai, 1777 Ala Moana Blvd. Meet at Hilton Hawaiian Village lobby (near front desk) to walk over as a group at 19:00	
Sunday, 16 November			
08:00 - 09:00		Board Breakfast	
09:00		Continue in Executive Session	
09:00 - 10:30	13.	Summary of Internet Society 2015 Plan – K. Brown & Executive Team (90 mins.) PURPOSE: Presentations by the CEO and senior staff on key aspects of the 2015 Plan, including discussion of strategic objectives and initiatives in each area.	

Rev 20141114-b 2

	10:30		Resume Public Session
	10:30 – 11:00	14.	Finance Committee report on 2015 Budget Proposal – J. Livingood (30 mins.) PURPOSE: Receive the report of the Finance Committee No resolution required.
	11:00 – 11:30		Break (30 mins)
	11:30 – 12:00	15.	Approve the Internet Society 2015 Plan and 2015 Budget – B. Hinden (30 mins.) PURPOSE: Approve the Internet Society 2015 Plan and 2015 Budget.
			PROPOSED RESOLUTION: Resolution 2014-XX: Approve the Internet Society 2015 Plan and 2015 budget. RESOLVED, that the Board approves the Internet Society 2015 Plan and 2015 Budget as documented in the 2015 Plan submission.
	12:00 – 13:00		Lunch (60 mins.)
	13:00 – 13:40	16.	Approve proposal for technology improvements – K. Brown & T. Tolbert (40 mins.) PURPOSE: Review and approve proposal for ISOC technology improvements using non-recurring PIR funds.
			PROPOSED RESOLUTION: Resolution 2014-XX: Approve the proposal for ISOC technology improvements. RESOLVED, that the Board approves the proposal for ISOC technology improvements using non-recurring PIR funds.
	13:40 – 14:00	17.	Update on concept for brand campaign – K. Brown & W. Roseman (20 mins.) PURPOSE: Receive an update on the concept for a brand campaign using non-recurring PIR funds. No resolution required.
	14:00 – 14:10	18.	Confirmation of 2015 Board meeting dates and locations - B. Hinden (10 mins.) PURPOSE: Review revised calendar of Board meetings for 2015. No resolution required.
1	14:10 – 14:30	19.	Update on plans for 2015 mid-year Board meeting – K. Brown (20 mins.) PURPOSE: Receive an update from staff on plans for the mid-year Board meeting to be held 7-8 July 2015 in Auckland and associated events. No resolution required.
ļ	14:30 – 15:00		Break (30 mins.)
	15:00 – 16:00	20.	AOB (60 mins.) - Hall of Fame Status – K. Brown (15 mins.) - PIR and ISOC Board nominations status (10 mins.)
	16:00		Adjournment
	16:00 – 16:30		Board Only Session (30 mins.)
	16:30 – 17:00		Board and CEO Session (30 mins.)
	18:30 - 20:30		Board Dinner (optional) Side Street Inn - Kapahulu Avenue Meet at Hilton Hawaiian Village lobby (near front desk) for group transport at 18:30

Rev 20141114-b 3