Internet Society Board of Trustees Meeting #130

Agenda 9-10 April 2016 Buenos Aires, Argentina

The Board meeting will be held in Quebracho B Room of the Hilton Buenos Aires.

| 10:00 – 10:05 | 1. | Welcome, Apologies and Declaration of Conflicts – B. Hinden (5 mins)  |
|---------------|----|---|
| 10:05 – 10:08 | 2. | Approve minutes of the 129th meeting of the Board – B. Hinden (3 mins)<br>PURPOSE: Approve the minutes of the 129th meeting of the Board of Trustees.   |
|               |    | PROPOSED RESOLUTION<br>Resolution 2016-XX: Approve the minutes of the 129th Board meeting.<br>RESOLVED that the minutes of the 129th meeting of the Board of Trustees, held March 22,<br>2016 via teleconference, are approved.   |
| 10:08 – 10:10 | 3. | Correction of Previous Action – B. Hinden (2 mins)<br>PURPOSE: To correct the ISOC office address stated in a previous resolution.  |
|               |    | Resolution 2016-XX: Correction of a previous action<br>WHEREAS previously approved resolution 2016-XX to establish a branch office in the<br>Middle East included an obsolete office address for the Internet Society in the USA;   |
|               |    | RESOLVED that the address in the resolution be corrected to be "1775 Wiehle Avenue, Suite 201, Reston, VA 20190".   |
| 10:10 – 10:15 | 4. | Recognition of outgoing PIR Board members – B. Hinden (5 mins.)<br>PURPOSE: Recognize outgoing PIR Board members Maarten Botterman and Amitabh<br>Singhal.  |
|               |    | PROPOSED RESOLUTION:<br>Resolution 2016-XX: Recognition of outgoing PIR Board members<br>RESOLVED, that the ISOC Board of Trustees extends its gratitude to Maarten Botterman for<br>his service on the PIR Board of Directors from 2008 to 2016, and Amitabh Singhal for his<br>service on the PIR Board of Directors from 2010 to 2016. |
| 10:15 – 10:45 | 5. | IAOC & IETF Trust Updates – T. Gondrom & B. Schliesser (30 mins)<br>PURPOSE: Review strategic developments and key directions.<br>No resolution required.   |
| 10:45 – 11:05 | 6. | IAB Chair's Report – A. Sullivan (20 mins)<br>PURPOSE: Review strategic developments.<br>No resolution required.  |
| 11:05 – 11:15 | 7. | IETF Chair's Report – J. Arkko (10 mins)<br>PURPOSE: Review strategic developments.<br>No resolution required.  |
| 11:15 – 11:30 |    | Break (15 mins)   |
|               |    | Move to Executive Session   |
| 11:30 – 12:10 | 8. | Report regarding IETF Sustainability – J. Arkko (40 mins)<br>PURPOSE: Receive a report on IETF Sustainabilty.<br>No resolution required.  |

| 17:00         |     | End of Day One  |
|---------------|-----|---|
| 16:30 – 17:00 | 16. | <b>ISOC Board Open Forum – B. Hinden (30 mins)</b><br>Time set aside for ISOC community members to ask questions and offer comments – in person, or in zoom to the Board. The Board is especially interested in member views on <i>Security and Encryption</i> , and <i>Increasing Internet Access</i> . See also agenda item no. 20 on Sunday. |
| 16:15 – 16:30 |     | Break (15 mins)   |
| 15:50 – 16:15 | 15. | ISOC Argentina Chapter Report – Olga Cavalli (25 mins)<br>PURPOSE: Increased visibility for ISOC Chapters and their activities.<br>No resolution required.  |
| 15:20 – 15:50 | 14. | <b>ISOC Chapters Advisory Council Report – A. Doria (30 mins)</b><br>PURPOSE: Report to the Board and CEO from the Chapter's Advisory Council.<br>No resolution required.   |
|               |     | PROPOSED RESOLUTION:<br>Resolution 2016-XX: Welcome new ISOC Nicaragua Chapter<br>RESOLVED, that the ISOC Board of Trustees warmly welcomes the new ISOC Nicaragua<br>Chapter, which was chartered and approved since the last Board meeting.   |
|               |     | PROPOSED RESOLUTION:<br>Resolution 2016-XX: Welcome new ISOC Barbados Chapter<br>RESOLVED, that the ISOC Board of Trustees warmly welcomes the new ISOC Barbados<br>Chapter, which was chartered and approved since the last Board meeting.   |
| 15:15 – 15:20 | 13. | Welcome new Chapters – B. Hinden (5 mins)<br>PURPOSE: To welcome newly approved ISOC Chapters.  |
| 15:00 – 15:15 |     | Break (15 mins.)  |
| 14:45 – 15:00 | 12. | Bylaws changes – S. Bradner (15 mins)<br>PURPOSE: To discuss sending proposed changes to the bylaws to the community for<br>review.<br>No resolution required.  |
| 14:00 – 14:45 | 11. | <b>Privacy and Encryption – O. Kolkman (45 mins)</b><br>PURPOSE: Receive a report on privacy and encryption from the ISOC CITO.<br>No resolution required.  |
| 13:30 – 14:00 | 10. | IANA Transition: Next Steps – S. Wentworth (REMOTE) (30 mins)<br>PURPOSE: Receive a report on next steps for the IANA transition.<br>No resolution required.  |
|               |     | Resume Public Session   |
| 12:30 – 13:30 |     | Lunch Break (60 mins.)  |
| 12:10 – 12:30 | 9.  | <b>IETF Endowment Update – K. Brown (20 mins.)</b><br>PURPOSE: To provide an update on the IETF Endowment.<br>No resolution required.   |

19:00 - 21:30Board DinnerDetails to be announced.

| <u>Sunday, 10 April</u> |     |  |
|-------------------------|-----|--|
| 08:00 - 08:45           |     | Board Breakfast  |
| 09:00 – 09:30           | 17. | <b>Report on Chapter Development – R. Echeberria (30 mins)</b><br>PURPOSE: Receive report on Chapter development.<br>No resolution required.   |
| 09:30 – 09:45           | 18. | <b>Update on Membership Assessment Project – A. Hassan (REMOTE) (15 mins)</b><br>PURPOSE: Receive report on the Membership Assessment Project.<br>No resolution required.  |
| 09:45 – 10:00           | 19. | <b>Update on InterCommunity2016 – A. Hassan &amp; J. Wood (REMOTE) (15 mins)</b><br>PURPOSE: Receive report on the plans for InterCommunity2016.<br>No resolution required.  |
| 10:00 - 10:15           |     | Break (15 mins)  |
| 10:15 – 10:45           | 20. | <b>ISOC Board Open Forum – B. Hinden (30 mins)</b><br>Time set aside for ISOC community members to ask questions and offer comments in<br>person, or in zoom to the Board. The Board is especially interested in member views on<br><i>Security and Encryption</i> , and <i>Increasing Internet Access</i> . See also agenda item no. 16 on<br>Saturday. |
| 10:45 – 11:00           | 21. | Approve revised Travel Policy for Trustees – B. Hinden (15 mins)<br>PURPOSE: Approve revised Travel Policy for Trustees  |
|                         |     | PROPOSED RESOLUTION:<br>Resolution 2016-XX: Approve new Travel Policy for Trustees<br>RESOLVED, that the Board approves the revised Travel Policy for Trustees.  |
| 11:00 – 12:15           | 22. | President & CEO updates – K. Brown & Senior Staff (75 mins.)<br>PURPOSE: Receive 2015 year-end reports and updates on 2016 activities from the CEO<br>and Senior Staff.<br>No resolution required.   |
|                         |     | <ul> <li>2015 Wrap-up</li> <li>Year-end financial report – K. Brown and S. Spector</li> <li>Year-end report on <i>Beyond the Net</i> and contributions to outside partners – K. Brown</li> </ul>   |
|                         |     | <ul> <li>2016 Updates</li> <li>2016 Action Plan – K. Brown</li> <li>ISOC brand update – J. Wood (REMOTE)</li> <li>ISOC website redesign project – J. Wood (REMOTE)</li> </ul>  |
| 12:15 – 13:00           |     | Lunch Break (45 mins.)   |
| 13:00 – 14:15           |     | President & CEO updates (continued) – K. Brown & Senior Staff (75 mins)<br>No resolution required.   |
|                         |     | <ul> <li>2016 Updates</li> <li>Scenario Planning integration – K. Rose (REMOTE)</li> </ul>   |
|                         |     | <ul> <li>Key Events</li> <li>AGM and Board Retreat – K. Brown</li> </ul>   |

- 14:15 14:3023. Elections Committee Update H-P. Dittler (15 mins)<br/>PURPOSE: Receive interim report from the ISOC Elections Committee Chair.<br/>No resolution required.
- 14:30 14:45 Break (15 mins)
- 14:45 15:05
   24. Virtual Board Meetings S. Turner (20 mins.) PURPOSE: Review and discuss proposal to substitute one annual face-to-face meeting of the Board with a virtual meeting.
- 15:05 15:20
   25. Review of 2016 Board meeting dates and locations B. Hinden (15 mins.) PURPOSE: Review calendar of remaining Board meetings for 2016. No resolution required.
- 15:20 16:00 26. AOB (40 mins.)

Adjournment of Board Meeting #130